söndag 29 mars 2009

Funderar

Jag ska inte utge mig för att vara extremt välinsatt i den ekonomiska debatten som pågår i media. Nu senast i form av den sk "AMF-debatten"
Det handlar av vad jag förstår om miljontals kronos som delas ut antingen i form av bonus eller pension.
Att man när man har en chefs-position har en väl tiltagen lön, är väl helt okej. Men har ju ett ansvar och förmodas lägga ner en stor del av sin tid till sitt arbete.
MEN!(här kommer mitt MEN!)

Är det inte lite intressant vart pengarna finns egentligen? Det jag sett i media handlar om yrken där man pratar ekonomi eller IT, dvs yrkeskårer där man inte arbetar med människor.

Som blivande lärare kommer jag vara lyckligt lottad om jag får en ingångslön som ligger ÖVER 20,000 i månaden. Troligtvis kommer jag aldrig att få en lön som ligger ÖVER 30,000.
Nej jag är inte bitter över det faktumet...inte egentligen...men en lärare arbetar med människor...strävar att utbilda och öka kunskapen för att kunna skapa ett bättre och kunnigare samhälle.
Varför ligger inte lönerna högre i läraryrket då?
Är det inte viktigt att satsa på utbildarna och eleverna? Vuxna som barn?

Jag bara undrar....när man sitter och tittar på nyheterna och hör nyhetsuppläsaren prata om hur en chef vid ett statligt företag har lyckats skaffa sig en pension över miljonbeloppet.

3 kommentarer:

  1. Jag hejar på lärarna som inte är så svårmotiverade. De jobbar med stort engagemang utan några stora bonusar - konstigt!

    SvaraRadera
  2. Nu verkar det som om Vanjas dagar som LO-chef är räknade, men hon får säkert en gigantisk fallskärm eller en saftig pension ändå...

    SvaraRadera
  3. Hej. Jag håller med dig, jag själv studerar till lärare och man har valt ett yrke med hjärta istället för plånboken så det känns skönt men skulle man få påökning skulle man inte gnälla av att göra mer uppgifter.
    Hälsningar Anette

    SvaraRadera